Sigma vinder DM for hold for 11. gang

jan 1, 2019

Over fire stævneafsnit fra 14. – 16. december blev Danmarksmesterskabet for hold afgjort i Birkerød Svømmehal. Landets ni bedste klubber stillede til start i 1. division – heriblandt Sigma.
Hver klub kan stille med maksimalt 26 svømmere – 13 damer og 13 herrer til at svømme de i alt 42 løb – 34 individuelle løb og otte holdkapper. Hver svømmer må maksimalt svømme fire individuelle løb og stille op i tre holdkapper. Hver klub skal stille med to svømmere i hvert af de individuelle løb og ét hold i hver holdkap. I hvert løb tildeles hver svømmer/holdkap point i forhold til hvor tæt den svømmede tid er på verdensrekorden.
Under hele mesterskabet var der som altid en helt fantastisk stemning i hallen. Der er fuld opbakning til alle svømmere, og klubberne hepper og hujer på deres svømmere, fordi hver 1/100 af et sekund tæller i kampen om pointene. Også mange yngre Sigma’er, tidligere Sigma’er og forældre var mødt op i hallen for at bakke op om Sigmas hold.

11. gang sigma vinder

Lige fra første stævneafsnit lagde Sigmas svømmere sig i spidsen af konkurrencen og udbyggede for hvert stævneafsnit føringen. Efter de fire afsnit kunne Sigma for 11. gang løfte pokalen og smykke sig med de eftertragtede ovale DIF guldmedaljer. Sigma fik i alt 53.478 point og vandt dermed suverænt foran KVIK som med 50.980 point fik sølvet og Aalborg der fik bronze med 50.702 point.
Sigmas svømmere gjorde det godt. Sigma slog således først ind i 18 af de 42 løb. I hele 34 ud af de 42 løb havde Sigma mindst én svømmer i top 3, og i 13 af de 34 individuelle løb var begge Sigmas svømmere i top 5.

Også de andre svømmedivisioner blev afgjort i denne weekend, og på swimnews.dk er der udarbejdet en oversigt over weekendens top 20 præstationer. Her har Sigma hele fem placeringer i top 10. Anton Ipsen tegner sig således for de tre bedste præstationer, Caroline Erichsen for nr. 7 og Alexander Aslak Nørgaard for nummer 10.

Holdet

Sigmas svømmere var: Marin Heller Hansen, Maj Howardsen, Mia Steen Duus, Thea Blomsterberg, Josephine Kruse, Caroline Erichsen, Katharina Nekhorochko, Camilla Dufour, Julie Stampe, Julie K. Rose, Anna Boutrup, Maria Lund, Katrine Bonefeld, Frederik Dalhøj Paulsen, Alexander Eggers, Alexander Aslak Nørgaard, Anton Borring Andersen, Gustav Friberg, Frederik Bornemann, Frederik Rindshøj, Joakim Brønnum, Anton Ipsen, Magnus Andersen, Niklas Thielemann, Andreas Schiellerup og Ulrik Blach Petersen.
Sigmas trænere er: Jonas Lundström og Flemming Poulsen.