Ny millionpulje fra Toms Guldpulje – 2 millioner årligt til familieidrætten

Pressemeddelelse

Nyt samarbejde mellem Toms og Danmarks Idrætsforbund vil årligt give 2 mio. kroner til at løfte familieidrætten i Danmark. Og det er nu, der skal ansøges.

Forældregenerationen på 30-39 år halter bagud med idrætten. Det viser en undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut*. Det vil Toms nu lave om på med Toms Guldpuljen, der årligt vil donere 2 mio. kroner til danske idrætsforeninger under Danmarks Idrætsforbund.

Toms Guldpuljen er et samarbejde mellem Toms og Danmarks Idrætsforbund (DIF), som skal styrke familieidrætten. Lokale idrætsforeninger kan søge støtte fra Guldpuljen til projekter og tiltag, der fremmer familieidrætten.

”Hos Toms vil vi gerne bidrage til en aktiv og balanceret livsstil, og med Toms Guldpuljen rammer vi lige ned i vores kernemålgruppe: familierne. Idræt kan binde generationerne sammen, og netop samværet, hyggen og de fælles historier, som familier kan skabe gennem idræt, vil vi gerne være med til at fremme,” siger Lone Lyng Andersen, marketing- og innovationsdirektør i Toms.

Siden 1950’erne har Toms været aktiv sponsor af det danske sports- og foreningsliv, og den nye Toms Guldpuljen er en naturlig forlængelse af dette engagement. Alle idrætsforeninger tilknyttet DIF kan søge midler fra Guldpuljen til nye eller eksisterende familieaktiviteter. Det kan fx være aktiviteter, hvor børn og forældre dyrker idræt sammen, eller hvor idrætsforeningen gør en særlig indsats for at børn og forældre kan dyrke idræt samtidig.
Tiltrængt boost til familieidrætten
Hos Danmarks Idrætsforbund oplever man, at for at få de ofte tidspressede småbørnsforældre til at dyrke idræt, skal det integreres i deres dagligdag. Her er det oplagt at skabe bedre muligheder for, at forældre kan dyrke idræt sammen med børnene eller med de andre forældre, når de alligevel sætter børnene af ved hallen, og måske sidder på sidelinjen, mens barnet dyrker sport. Her vil støtte fra Toms Guldpuljen være et kærkomment boost til de foreninger, der ønsker at skabe bedre rammer for familieidrætten:
”I en hverdag, hvor mange familier har svært ved at nå at dyrke motion, er det vigtigt, at klubberne prioriterer familieaktiviteterne og udvikler nye tiltag. Det kræver ressourcer – både menneskeligt og økonomisk, og her kan Toms Guldpuljen gøre en forskel. Vi ved, at i de foreninger, hvor forældre og børn er aktive sammen, er der et særligt stærkt sammenhold og stor, frivillig opbakning. Og de to ting er jo med til at holde foreningerne og dermed masser af aktivitetsmuligheder i live,” siger Mikkel Nørtoft Magelund, teamleder i Bredde og Motion hos Danmarks Idrætsforbund.
Toms Guldpuljen kan søges til fire kategorier inden for familieidrætten:
– Idræt sammen med børnene
– Idræt, som både børn og forældre dyrker, men ikke nødvendigvis sammen
– Idræt, som forældre dyrker samtidig med, at børnene dyrker en anden aktivitet
– Fælles idræt i foreningerne som fx familiedag

Idrætsklubber og -foreninger under DIF kan over hele landet søge Guldpuljen fra 1. april frem til 31. august 2019.

Se mere her

Færdigheder

Indsendt den

april 4, 2019